Fasters brysselkål

Fasters brysselkål

Fasters brysselkål

Brysselkål är ett enkelt, och ibland underskattat tillbehör. Denna variant är perfekt till julbordet, där smakerna förhöjs tack vare oljan och vitlöken. Avsluta med att strö över flingsalt!

6 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

500 g
Brysselkål
2 st
Vitlöksklyftor
½ dl
Olivolja
Flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela brysselkålen och lägg i en ugnsform.
  3. Pressa vitlöksklyftorna över kålen. Ringla över olivolja och rör runt.
  4. Strö över flingsalt.
  5. Ställ in i ugnen i ca 10-15 tills brysselkålen mjuknat.
  6. Tips: Det går även bra att steka kålen om man vill ha lite extra stekyta. Vill man ha kålen helt mjuk kan den förvällas ett par minuter innan den steks.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.