Fortsätt till innehållet
Grönkålssallad med granatäpple och ost

Grönkålssallad med granatäpple och ost

En ljuvlig grönkålssallad med en fin kombination av salt och sött. Salladen är god på julbordet men passar egentligen att äta året runt. Citronsaften bryter ner kålen och gör den mer lätt-tuggad men du kan gärna hälla över lite vinäger och olja innan servering.

Grönkålssallad med granatäpple och ost

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Sallad

  • 250 g grönkål
  • ½ dl olivolja
  • äpple
  • 1 dl granatäpplekärnor
  • 1 dl pekannötter
  • 100 g gorgonzola

Instruktioner

  1. Ta bort eventuella hårda stjälkar på grönkålen och skär eller riv den i mindre bitar.
  2. Massera in olivolja, salt och peppar.
  3. Skiva äpplet och ta ut kärnorna från granatäpplet.
  4. Blanda grönkål, äpple och granatäpplekärnor i en skål. Strö över pekannötter och smula över gorgonzola.
  5. Tips: Ringla gärna över lite olivolja och vit balsamvinäger för extra god smak.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.