Grönkålssallad

Grönkålssallad

Grönkålssallad

Här har ni en ljuvlig grönkålssallad med extra allt. Salladen passar perfekt in på julbordet, eller som tillbehör till en middag under årets kallare månader. Denna består av grönkål, granatäpple, äpple, pekannötter och gorgonzola.

8 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Sallad

250 g
Grönkål
½ dl
Olivolja
1 st
Äpple
1 dl
Granatäpplekärnor
1 dl
Pekannötter
100 g
Gorgonzola

Gör så här

  1. Skär eller strimla grönkålen i mindre bitar. Ta bort stjälkarna.
  2. Massera in olivolja, salt och peppar i grönkålen.
  3. Skär upp äpplet och ta ut kärnorna från granatäpplet, fördela över grönkålen. Strö sedan över hackade pekannötter och gorgonzola.
  4. Tips! Extra god att servera tillsammans med en sötsyrlig dressing.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.