
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
1 h 10 min
Totalt
1 h 25 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 4 kycklingbröstfiléer
- 1 tsk salt
- 0 kg svartpeppar (malen)
- 1 msk vetemjöl
-
3 msk
Valio Laktosfri smör (till stekning)Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 2 gul lök
- 3 vitlöksklyftor
- 1 citron, juice och zest
- 5 dl kycklingbuljong
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
- 4 färsk timjan (kvistar)
- 2 lagerblad
- 2 msk kapris
Dela recept
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Krydda kycklingen med salt och svartpeppar. Låt det ligga framme på bordet med kryddorna i cirka 30 minuter. Vänd kycklingen i vetemjölet.
- Smält smör i en stekpanna tillsammans med en skvätt rapsolja tills kycklingen fått fin färg på båda sidor. Lägg kycklingen i en ugnsform.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs löken i en stekpanna. Tillsätt citronzest och citronsaften och de återstående ingredienserna i pannan. Koka upp. Häll över blandningen i ugnsformen.
- Ställ in formen i ugnen och sjud i 40 minuter på 175 grader.
- Servera med ris eller couscous.
Till recepten
Dela recept