Valio Sverige
Kontakta oss
Foodservice
Kontakta oss
Foodservice
Valio Sverige
Produkter
Recept
Laktosintolerans
Hälsa och välmående
Hållbarhet
Om Valio
Sök
Sök
Produkter
Laktosfritt
Växtbaserat
Mjölk
Yoghurt
Kvarg
Smör
Grädde och Creme Fraiche
Recept
Frukost och mellanmål
Lunch och middag
Efterrätt
Bakning
Smoothies
Julmat
Påskmat
Sommarmat
Laktosfritt
Vegetariskt
Laktosintolerans
Symptom och behandling
Hur ställs diagnosen laktosintolerans?
Laktos i mat
Laktosfria produkter
Frågor och svar
Mjölkproteinallergi
Valios forskning kring laktosintolerans
Hälsa och välmående
Hälsosam livsstil
Näringsbehov genom livet
Kosthållning och dieter
Maghälsa
Näringslära
Hållbarhet
Koldioxidneutral mjölk 2035
Kolbindande jordbruk
Omsorg om djuren
Omsorg om naturen
Omsorg om människan
Magrapporten 2019
Om Valio
Forskning och framtid
Historia
Pressreleaser
Artiklar
Kontakta oss
Våra anställda och värderingar
Integritetspolicy
Sök
Sök
Janssons frestelse
Janssons frestelse
Janssons frestelse
Information
Ingredienser
Gör så här
4
Portioner
2
h
1
1 rating
Ingredienser
4 Portioner
1
kg
Potatis (mjölig)
2
st
Gul lök
3
dl
Valio Laktosfri Vispgrädde
250
g
Ansjovisfilé
100
g
Valio Smör Normal
2
msk
Ströbröd
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Skär löken i tunna skivor.
Fräs löken i smör tills den blir mjuk utan att den tar färg.
Skala potatisen och skär den i fina strimlor eller strimla den i matberedare.
Varva potatisstrimlor, lök och ansjovis i en smord, ugnssäker form.
Börja och sluta med potatis.
Tillsätt grädde och ansjovisspad.
Sikta över ströbröd och lägg på några smörklickar.
Grädda i ugn ca. 50–60 minuter tills potatisen är mjuk och ytan fått en fin färg.
Skriv ut
Dela
Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Från Valio
Valio Laktosfri vispgrädde 35% 5 dl
Valio smör normalsaltat 200 g
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.
Till alla recept