Julskinka

Julskinka

Julskinka

Vad är mer klassiskt på ett svenskt julbord om inte julskinkan? Finns inte mycket som går upp mot skinkmackan under juletider. Smakar extra tillsammans med lite senap! Ta hjälp av en digital termometer när du tillagar skinkan och tillaga på låg temperatur så kommer du få en saftig och välsmakande julskinka.

12 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

1 st
Rimmad skinka
1 st
Ägg
1 msk
Senap
2 msk
Dijonsenap
1 msk
Socker
3 msk
Ströbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Ta av plasten men behåll nätet. Lägg i en ugnsform med svålen uppåt och stoppa in en termometer i en skinkan.
  3. Grädda skinkan i nedre delen av ugnen tills termometern visar ca 72 grader. Detta brukar ta 1,5-2 timmar.
  4. Ta ut skinkan ur ugnen och ta bort nätet när skinkan fått svalna.
  5. Lägg skinkan i en ugnsform igen och sätt ugnen på 225 grader.
  6. Rör ihop ägg, senap och socker och pensla på skinkan.
  7. Strö över ströbröd och griljera sedan skinkan i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
  8. Låt svalna och skär i tunna skivor innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.