Fortsätt till innehållet
Fransk kycklinggryta

Fransk kycklinggryta

Lättlagad kycklinggryta med champinjoner, bladspenat och gröna oliver. Servera med ris, couscous, pasta eller bröd.

Fransk kycklinggryta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • lök
  • 100 g champinjoner
  • 400 g kycklingbröstfiléer
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • ½ tsk salt
  • ½ tl svartpeppar, grovmalen
  • 100 g bladspenat
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • ½ dl vatten
  • 1 msk dijonsenap
  • 10  gröna oliver

Instruktioner

  1. Skala och hacka löken fint.
  2. Skål och skär svampen i kvartar.
  3. Skär kycklingen i bitar. Bryn kycklingen i smör med löken i en gryta eller stekpanna med höga kanter. Salta och peppra.
  4. Blanda ner svampen, spenat, crème fraiche, vatten och senap. Koka några minuter tills kycklingen är genomstekt. Rör ner oliverna.
  5. Servera med ris, couscous, pasta eller bröd.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.