Fortsätt till innehållet
Gratäng med kyckling, potatis och örter
Foodservice

Gratäng med kyckling, potatis och örter

En mustig gratäng med smak av Provence.

Gratäng med kyckling, potatis och örter

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1½ kg kycklingfärs
  • 857,14 l purjolök, strimlad
  • 6 dl paprika, tärnad
  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 0 kg salt och peppar
  • 1½ l
    Valio Laktosfri matgrädde Foodservice
    Valio Laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio matgrädde 15 % 1 l laktosfri
  • 5 dl
    Valio Laktosfri ostcrème Foodservice
    Valio Koskenlaskija är en laktosfri ostcréme med en kraftig och fyllig smak, gjord av äkta…
    Valio Koskenlaskija® 2,5 kg naturell hink laktosfri
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk kycklingfond, koncentrerad
  • 2 msk timjan, torkad
  • 2 msk oregano, torkad
  • 2 msk dragon
  • 10 g vitlöksklyfta, pressad
  • 2½ kg potatis, skivad

Instruktioner

  1. Bryn kycklingfärs, purjolök och paprika i smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Blanda grädde, ostcrème, vin, kycklingfond, vitlök och kryddor.
  3. Varva kycklingfärs och potatis i bleck.Slå över blandningen.
  4. Tillaga i ugn 160°C i ca en timme.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.