Fortsätt till innehållet

Kyckling Indonesia

Färgsprakande smakrik gryta med inspiration i från Indonesien. Tillsätt chili för mer hetta! Servera med ris.

Kyckling Indonesia

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

INGREDIENSER

  • 1⅔ kg kycklingbröst, strimlat, stekt
  • 500 g broccolibuketter
  • 200 g purjolök, strimlad
  • 500 g paprikamix, strimlad
  • vitlöksklyftor, finhackade
  • 4 dl mango chutney
  • 4 msk curry
  • 6 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde UHT Foodservice
    Valio Laktosfri vispgrädde kan användas i både matlagning, efterrätter och bakverk. Använd den i varm…
    Valio vispgrädde 1 l laktosfri
  • 6 dl
    Valio Laktosfri crème fraiche Foodservice
    Valio Laktosfri crème fraîche har en naturell, krämig, god och fyllig smak.  Den kan användas…
    Valio crème fraîche 2 kg laktosfri
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Lägg kyckling och grönsaker i ett bleck. Salta och peppra.
  2. Blanda curry, mango chutney och mejeriprodukterna och häll över blecket. Salta och peppra.
  3. Baka i 160°C i ca 20 minuter tills kycklingen är färdig.
  4. Servera med ris och sallad.
  5. Tips: Tillsätt gärna lite finhackad chili för mer hetta.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.