Fortsätt till innehållet

Grönkålssoppa

En supergrön och god soppa med grönkål värmer på kalla vinterdagar. Soppan är vegansk och passar lika bra som förrätt eller som en enklare måltid.

Grönkålssoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g grönkål
  • chilifrukt
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 3 dl vatten
  • 2 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 0 kg pumpafrön

Instruktioner

  1. Ta bort eventuella hårda stjälkar på grönkålen och skär eller riv den i mindre bitar.
  2. Finhacka chilin.
  3. Stek kålen och chilin i en kastrull med olja under omrörning, ca 5 minuter, tills kålen mjuknat något.
  4. Tillsätt kryddorna och fräs någon minut till. Häll på vatten och havregrädde och koka upp.
  5. Koka ca 10 minuter. Mixa soppan slät.
  6. Servera soppan toppad med rostade pumpafrön och några blad grönkål om du har.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.