Fortsätt till innehållet

Havrebröd

Lättbakade laktosfria och veganska havrebröd på vår goda Oddlygood® havredryck. Använder du glutenfri havre kan bröden dessutom ätas av glutenintoleranta. Serveras gärna med sylt och smör eller margarin.

Havrebröd

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl oddlygood® havredryck
  • 5½ dl havremjöl
  • 4 dl havregryn
  • 1½ tsk torrjäst
  • 1½ tsk salt

Instruktioner

  1. Värm havredrycken till ca 40°.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa ned havremjölken och blanda till grötaktig deg. Låt jäsa under bakduk i ca två timmar.
  3. Forma små bröd av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla degen, för den är lite kladdig men ju mindre mjöl du klarar dig på desto saftigare blir bröden.
  4. Låt jäsa i 30 minuter.
  5. Grädda i mellersta delen av ugnen i 225° i ca 20 minuter.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.