Havrebröd

Havrebröd

Havrebröd

Gör små havrebröd på vår goda Oddlygood® havredryck.

12 Portioner
3 h
11 rating

Ingredienser12 Portioner

5 dl
Oddlygood® havredryck
5 ½ dl
Havremjöl
4 dl
Havregryn
1 ½ tsk
Torrjäst
1 ½ tsk
Salt

Gör så här

  1. Värm havredrycken till cirka 40 grader, Blanda de torra ingredienserna och ha i havremjölken. Då får du en grötaktig deg. Låt jäsa under duk på en dragfri plats i cirka två timmar.
  2. Gör små bröd av degen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla degen, för den är lite kladdig. Ju mindre mjöl du klarar dig på desto saftigare blir bröden. Låt jäsa i 30 minuter.
  3. Grädda i mellersta delen av ugnen i 225 grader i 20 minuter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›