Fortsätt till innehållet

Julfudge

Fudge är en slags kola som är mjuk och nästan lite grynig i konsistensen. Den här varianten med choklad, marshmallow och pepparkaka passar lika bra på julbordet som under granen; en perfekt liten julklapp till vänner som har allt. Marshmallow fluff kan man köpa i välsorterade affärer eller online.

Julfudge

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g blockchoklad
  • 1 tsk pepparkakskrydda
  • 1 tsk kardemumma
  • 200 g vit choklad
  • 175 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 1 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1,5 L
  • 5 dl strösocker
  • 1 burk marshallow fluff

Instruktioner

  1. Hacka den mörka chokladen och lägg i en skål med kryddorna. Hacka den vita chokladen och lägg i en annan skål.
  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt grädde, mjölk och socker. Koka i ca 15 minuter tills massan tjocknar. Rör om då och då.
  3. Blanda ner marshmallowfluffet i den varma gräddblandningen.
  4. Häll 1/3 av den varma smeten i den mörka chokladen och 2/3 i den vita chokladen. Vispa slätt.
  5. Häll den ljusa smeten i en bakplåtspappersklädd form (ca 18 x 24 cm).
  6. Skeda över den mörka smeten här och där. Marmorera med spetsen på en kniv till ett fint mönster.
  7. Låt fudgen stelna i kylen minst 2 timmar. Skär i 3 x 3 cm bitar.
  8. Fudge kan förvaras i rumstemperatur i flera dagar, i kylen i flera veckor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.