Fortsätt till innehållet
Kantarellfyllda ravioli

Kantarellfyllda ravioli

Att göra egna pastaknyten är inte svårt men det kräver lite tid. De här är veganska och fyllda med Oddlygood ost, grönsaker och kantareller. När säsongen för kantareller är slut kan du t ex ta shiitake eller skogschampinjoner.

Kantarellfyllda ravioli

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pastaknyten

  • 5 dl durumvetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1½ dl vatten
  • 100 g kantareller
  • ½  zucchini
  • ½  aubergine
  • ½  gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 100 g oddlygood® Italian style grated
  • 0 kg salt och svartpeppar

Sås

  • 3 dl oddlygood® Easy Cooking
  • grönsaksbuljongtärning
  • 1 tsk timjan, torkad

Montering

  • 2 msk timjan, färsk
  • 50 g pinjenötter, rostade
  • 100 g oddlygood® Italian style grated
  • 1 tsk olivolja

Instruktioner

Pastaknyten

  1. Blanda mjöl och salt i en bunke, tillsätt olja och vatten och knåda till en jämn deg. Ställ degen i kylskåp ca 30 minuter.
  2. Rensa och tärna kantarellerna fint. Tärna zucchini och aubergin. Skala och tärna löken fint. Stek allt i olja på medelhög värme tills löken och grönsakerna mjuknat, ca 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
  3. Kavla ut degen tunt. Använd ett glas med ca 6 cm i diameter för att ta ut runda degbitar.
  4. Lägg fyllning i mitten på varje rund degbit och strö över osten. Vik ihop till halvmånar och tryck ihop kanterna med en gaffel.
  5. Låt de fyllda pastahalvmånarna torka i ca 10 minuter. Gör under tiden såsen.

Sås

  1. Koka upp havregrädde med buljong och tillsätt sedan resterande grönsaker från fyllningen och timjan. Låt sjuda några minuter. Krydda med salt och peppar.

Montering

  1. Lägg knytena i kokande vatten, låt koka i ca 2-3 minuter tills de flyter upp till ytan.
  2. Ta upp med en hålslev och lägg på tallrikar.
  3. Ringa såsen över och toppa med rostade pinjenötter, timjan och ost.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.