Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

Kantarellrisotto

Kantarellrisotton passar utmärkt som tillbehör till vilträtter, med en sallad eller att bara äta som den är. Den utsökta smaken kompletteras med vispad grädde. Och kom ihåg att kantareller också finns i butikens frys hela året.

6 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

250 g
Kantareller
2 st
Selleristjälkar
1 st
Lök
1 nypa
Socker
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
75 g
Fryst spenat
200 g
Risottoris, arborio
7 ½ dl
Vatten
1 st
Grönsaksbuljongtärning
1 msk
Citronjuice
2 dl
½ dl
Hackad dill
75 g
Finriven parmesan

Gör så här

  1. Skär de största svamparna i bitar om det behövs. Skär selleristjälkarna i små bitar. Hacka löken.
  2. Avdunsta vätskan från svampen i en torr stekpanna eller en stor panna. Tillsätt ca 1 msk smör, stjälkselleri och lök till svampen. Stek i 3 - 5 min. Krydda med socker, salt och peppar. Tillsätt den frysta spenaten och stek tills spenaten har mjuknat. Överför blandningen till en skål.
  3. Smält 1 msk smör i en stekpanna, tillsätt ris. Sautera. Hetta upp vattnet, buljongtärningen och citronsaften i en kastrull samtidigt och håll fonden varm under hela tillagningen av risotton.
  4. Tillsätt buljongen i omgångar om ett par deciliter, blanda med riset och tillsätt vätska när föregående tillsats av vätska har absorberats. Tillsätt grädden när buljongen tar slut.
  5. När all buljong är tillsatt tillsätter du svampblandningen, dill och riven parmesan (spara lite till serveringen). Värm upp under omrörning. När blandningen är tillräckligt krämig i konsistensen, servera. Avsluta med riven parmesan.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.