Fortsätt till innehållet

Kantarellsoppa

Att göra en sofistikerad förrättssoppa behöver inte vara svårt. Den här kantarellsoppan är riktigt lyxig men också smart då man kan använda bröd som torkat lite till krutongerna. Om du inte råkar ha färska örter hemma så fungerar torkad rosmarin utmärkt.

Kantarellsoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Krutonger

  • brödskivor, stora
  • 30 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • vitlöksklyftor
  • 50 g ost, riven
  • 1 nypa färsk eller torkad rosmarin

Kantarellsoppa

  • 1 l kantareller
  • schalottenlökar
  • 3 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mousserande eller torrt vitt vin
  • 7 dl vatten
  • 2 msk kantarellfond
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 0 kg salt, svartpeppar och tryffelolja

Instruktioner

Krutonger

  1. Skär brödet i tärningar och lägg på bakplåtspapper på en plåt.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Lägg vitlöken i en kastrull med smöret och rosmarinen. Smält.
  3. Häll vitlökssmöret smör på brödet och strö över ost.
  4. Grädda i ugnen i 225°C i ca 10 minuter.

Kantarellsoppa

  1. Ansa och skär svampen i små bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta eller en kastrull.
  2. Rör ner mjölet och häll försiktigt på vinet, låt koka i cirka 2 minuter.
  3. Tillsätt vatten och fond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 minuter.
  4. Blanda i grädden, koka upp och smaka av med salt och peppar.
  5. Fördela soppan i skålar. Lägg krutongerna ovanpå. Toppa eventuellt med några droppar tryffelolja för att förhöja smakerna ytterligare.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.