Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Att göra en sofistikerad förrättssoppa behöver inte vara svårt. Den här kantarellsoppan görs i gryta och det bästa är att du kan använda bröd som redan torkat ut lite till krutongerna. Om du inte råkar ha färska örter i skåpet så fungerar torkad rosmarin utmärkt.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Krutonger

50 g
Riven ost
Bröd
2 st
Vitlöksklyftor
30 g
1 nypa
Färsk eller torkad rosmarin

Kantarellsoppa

1 l
Kantareller
2 st
Schalottenlökar, finhackade
3 msk
2 msk
Vetemjöl
1 dl
Mousserande eller torrt vitt vin
7 dl
Vatten
2 msk
Kantarellfond
2 dl
Salt
Peppar
Tryffelolja

Gör så här

  1. Krutonger

  2. Skär bröd i tärningar, lägg på bakplåtspapper på en plåt. Häll smält smör ovanpå, strö över rosmarinblad, grovhackad vitlök och riven ost. Grädda i ugnen i 225 grader i ca 10 min.
  3. Kantarellsoppan

  4. Ansa och skär svampen i små bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp i smör i en gryta.
  5. Rör ner mjölet och häll försiktigt på vinet, låt koka i cirka 2 min.
  6. Tillsätt vatten och kantarellfond. Koka soppan på svag värme under lock ca 10 min.
  7. Blanda sist i grädden och smaka sedan av med salt och peppar. Ett tips i att ha i några droppar tryffelolja för att förhöja smakerna ytterligare.
  8. Fördela soppan i skålar. Lägg krutongerna ovanpå.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.