Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Passiv
6 h 20 min
Totalt
7 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 5 ägg
- 5 dl strösocker
- 7 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1½ dl kakaopulver
-
300 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
2 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 1 dl starkt kaffe
Glasyr
-
150 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
-
1 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk kakaopulver
- 1 msk kanel
- 1 tsk kardemumma
- 6 dl florsocker
Dekoration
- 0 kg salta kringlor
- 0 kg non stop
- 0 kg godisögon
Dela recept
Instruktioner
Kakbotten
- Vispa äggen och sockret poröst.
- Blanda de torra ingredienserna i en separat skål. Smält smöret.
- Blanda de torra ingredienserna, det smälta smöret och resterande ingredienser i ägg- och sockersblandningen successivt. Rör om försiktigt till en klumpfri smet.
- Bred ut smeten på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Glasyr
- Förbered glasyren. Mät upp ingredienserna i en kastrull, häll i florsockret genom en sil för att undvika klumpar. Värm under omrörning tills smöret har smält och blandningen är slät. Blandningen ska vara något kletig i strukturen när den värms upp. Låt svalna en stund.
- Häll glasyren över kakbotten, börja i mitten och bred ut glasyren med en kniv eller slickepot mot sidorna. Lägg dekorationerna ovanpå den tillfälligt avsvalnade glasyren.
- Låt stelna i kylen, täckt. Skär i små bitar.
Dekoration
- Innan glasyren har svalnat helt, lägg på dekorationen i form av tomtens renar. Planera för ca 30 st då kakan kommer skäras i bitar efter att den har svalnat helt.
- Täck över kakan med aluminiumfolie och låt stelna i kylen. Skär kakan i ca 30 bitar.
Till recepten
Dela recept