Ingredienser

4 portioner

  • 800 g Nötkött, högrev eller grytbitar
  • 1 l vatten
  • 1 st morot
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  •     Pepparrotssås
  • 5 dl Grönsaksbuljong
  • 5 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10% 5dl
  • 25 g riven pepparrot
  • 2 msk dijonsenap
  •     salt och peppar efter behov
  •     Dillsås
  • 5 dl kalvbuljong
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 1 msk ättikssprit 12%
  • 2 msk socker
  • 1 dl färsk dill
  •     salt och peppar

Köttgryta med Dill - eller Pepparrotssås

Beskrivning

Köttgryta med morot och lök servera med dill - eller pepparrotssås. 

Ingredienser

4 portioner

  • 800 g Nötkött, högrev eller grytbitar
  • 1 l vatten
  • 1 st morot
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk kalvfond
  • 2 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  •     Pepparrotssås
  • 5 dl Grönsaksbuljong
  • 5 dl Valio Eila® laktosfri matgrädde 10% 5dl
  • 25 g riven pepparrot
  • 2 msk dijonsenap
  •     salt och peppar efter behov
  •     Dillsås
  • 5 dl kalvbuljong
  • 3 dl Valio Eila® laktosfri vispgrädde 35% 3,3 dl
  • 1 msk ättikssprit 12%
  • 2 msk socker
  • 1 dl färsk dill
  •     salt och peppar

Gör så här:

  1. Putsa köttet och skär i önskad storlek. 
  2. Täck med vatten, koka upp med kalvfond och skumma av. 
  3. Tillsätt lagerblad, morötter och lök samt kryddor. 
  4. Låt koka tills köttet är mjukt och mört. Ca 1-1,5h. 
  5. Servera med antingen pepparrotssås eller dillsås. 

Pepparrotssås

  1. Koka upp buljongen, tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda ca 10 minuter. 
  2. Red av såsen till önskad konsistens. 

Dillsås

  1. Koka upp buljongen, tillsätt övriga ingredienser förutom dillen. 
  2. Låt sjuda/koka i ca 10 minuter. 
  3. Red av såsen med maizena (toppredning) till önskad konsistens. 
  4. Innan servering rör ner dillen i såsen. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Köttgryta med Dill - eller Pepparrotssås


Populära avdelningar