Fortsätt till innehållet
Makaronilåda med kyckling och tacosmak

Makaronilåda med kyckling och tacosmak

Den oerhört populära makaronipuddingen blev just ännu mer efterfrågad med tacokryddad färs och krispiga nachochips. Vi har valt kycklingfärs men det går lika bra med nötfärs eller ett vegetabiliskt alternativ. Tacotillbehör och en fräsch sallad blir gott till.

Makaronilåda med kyckling och tacosmak

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g makaroner
  • gul lök, finhackad
  • 600 g kycklingfärs
  • 250 g
    Valio Middagsmagi ostcrème taco
    Middagsmagi ostcrème taco har en god & fyllig ostsmak och en krämig konsistens. Den laktosfria…
    Valio Middagsmagi ostcrème taco
  • 4 dl vatten
  • kycklingbuljongtärning
  • 30 g nachochips
  • 0 kg olja eller smör till stekning
  • 0 kg salt

Instruktioner

  1. Koka makaronerna al dente i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Spola kallt.
  2. Stek löken mjuk i en stekpanna med fett ca 5 minuter. Tillsätt färsen och stek tills den är genomstekt, ca 10 minuter.
  3. Rör ner ostcrème, vatten och buljongtärningen. Värm upp.
  4. Blanda såsen med de avrunna makaronerna i en ugnsform (ca 20 x 30 cm). Krossa nachochipsen ovanpå.
  5. Grädda i ugnen på 200°C i 20 minuter.
  6. Servera gärna med en sallad.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.