Fortsätt till innehållet
Maltlimpa med rödbetor

Maltlimpa med rödbetor

Maltlimpa är en klassiker på det finska julbordet och kallas också för skärgårdslimpa. Denna variant är med rödbetor som gör brödet extra saftigt och en härlig röd färg. Receptet ger tre limpor som går utmärkt att frysa in.

Maltlimpa med rödbetor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 l apelsinjuice
  • 100 g jäst
  • 3 dl mörk sirap
  • 3 dl malt
  • 3 dl havrekli
  • 3 dl rågmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 10 dl vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • rödbetor, rivna

Instruktioner

  1. Värm apelsinjuicen till fingervarmt, ca 37°C. Blanda i jästen och rör tills den löser sig.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, rödbetorna sist, och arbeta till en lös deg.
  3. Låt jäsa under handduk i 1,5 timme.
  4. Skeda upp degen i tre brödformar (ca 24 x 8 cm).
  5. Grädda i 175 °C i ca 1.5 timme. Under gräddningen, pensla bröden med sirapsvatten, det vill säga lite sirap blandat med vatten.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.