Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Passiv
3 h
Totalt
3 h 20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn175°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 l apelsinjuice
- 100 g jäst
- 3 dl mörk sirap
- 3 dl malt
- 3 dl havrekli
- 3 dl rågmjöl
- 1 dl solrosfrön
- 10 dl vetemjöl
- 2 tsk salt
- 2 rödbetor, rivna
Dela recept
Instruktioner
- Värm apelsinjuicen till fingervarmt, ca 37°C. Blanda i jästen och rör tills den löser sig.
- Tillsätt övriga ingredienser, rödbetorna sist, och arbeta till en lös deg.
- Låt jäsa under handduk i 1,5 timme.
- Skeda upp degen i tre brödformar (ca 24 x 8 cm).
- Grädda i 175 °C i ca 1.5 timme. Under gräddningen, pensla bröden med sirapsvatten, det vill säga lite sirap blandat med vatten.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.