Maltlimpa med rödbetor

Maltlimpa med rödbetor

Maltlimpa med rödbetor

Maltlimpa är en klassiker på det finska julbordet och kallas också för skärgårdslimpa. Denna variant är med rödbetor som gör brödet extra saftigt och en härlig röd färg. Detta recept ger tre limpor, och går utmärkt att frysa in.

18 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser18 Portioner

1 l
Apelsinjuice
100 g
jäst
3 dl
mörk sirap
3 dl
malt
3 dl
havrekli
3 dl
rågmjöl
1 dl
solrosfrön
10 dl
vetemjöl
2 tsk
salt
2 st
riven rödbeta

Gör så här

  1. Värm apelsinjuicen till ca 37 grader. Blanda i jästen och rör så att den löser sig.
  2. Tillsätt övriga ingredienser, rödbetorna sist. Degen kommer att förbli något lös.
  3. Låt jäsa under handduk i 1 timme och 30 minuter.
  4. Skeda upp degen i tre brödformar (ca 24 x 8 cm).
  5. Grädda i 175 grader i ca 1 timme 30 minuter. Under gräddningen, pensla bröden med sirapsvatten, det vill säga lite sirap blandat med vatten.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.