Passionsfruktkvargtårta

Passionsfruktkvargtårta

Passionsfruktkvargtårta

Passionsfruktkvargtårta

Den här passionsfruktkvargtårtan är lätt att baka men svår att motstå!

12 Portioner
6 h
11 rating

Ingredienser12 Portioner

BOTTEN

150 g
Citronkex
50 g

FYLLNING

4 st
Gelatinblad
2 dl
1 dl
Tropisk juice
600 g
2 msk
Socker

GELÈ

2 st
Gelatinblad
1 dl
Tropisk juice
4 st
Passionsfrukt

Dekoration

Passionsfrukt och citronmeliss

Gör så här

  1. Smula kexen. Tillsätt smält smör. Bred ut blandningen i en springform med bakplåtspapper (Ø 22–24 cm).
  2. Låt gelatinbladen mjukas upp i kallt vatten.
  3. Vispa grädden.
  4. Smält gelatinbladen i kokande juice.
  5. Tillsätt gelatinblandningen i kvargen under omrörning. Smaksätt med socker. Tillsätt vispad grädde. Häll över fyllningen i formen och jämna ut. Täck över med plastfolie.
  6. Låt tårtan stelna i kylskåp i minst fyra timmar.
  7. GELÈ

  8. Låt gelatinbladen mjukas upp i kallt vatten. Koka upp ½ dl juice och smält gelatinbladen i juicen. Tillsätt resten av juicen och innehållet i passionsfrukten.
  9. Bred ut gelén på tårtan. Låt tårtan stelna i kylskåp i minst en timme.
  10. Dekorera med passionsfruktshalvor och citronmeliss.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.