Passionsfruktkvargtårta

Passionsfruktkvargtårta

Passionsfruktkvargtårta

Passionsfruktkvargtårta

Den här passionsfruktkvargtårtan är lätt att baka men svår att motstå!

12 Portioner
6 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

BOTTEN

150 g
Citronkex
50 g

FYLLNING

4 st
Gelatinblad
2 dl
1 dl
Tropisk juice
600 g
2 msk
Socker

GELÈ

2 st
Gelatinblad
1 dl
Tropisk juice
4 st
Passionsfrukt

Dekoration

Passionsfrukt och citronmeliss

Gör så här

  1. Smula kexen. Tillsätt smält smör. Bred ut blandningen i en springform med bakplåtspapper (Ø 22–24 cm).
  2. Låt gelatinbladen mjukas upp i kallt vatten.
  3. Vispa grädden.
  4. Smält gelatinbladen i kokande juice.
  5. Tillsätt gelatinblandningen i kvargen under omrörning. Smaksätt med socker. Tillsätt vispad grädde. Häll över fyllningen i formen och jämna ut. Täck över med plastfolie.
  6. Låt tårtan stelna i kylskåp i minst fyra timmar.
  7. GELÈ

  8. Låt gelatinbladen mjukas upp i kallt vatten. Koka upp ½ dl juice och smält gelatinbladen i juicen. Tillsätt resten av juicen och innehållet i passionsfrukten.
  9. Bred ut gelén på tårtan. Låt tårtan stelna i kylskåp i minst en timme.
  10. Dekorera med passionsfruktshalvor och citronmeliss.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›