Fortsätt till innehållet
Passionsfruktstårta

Passionsfruktstårta

Den här cheesecaken med passionsfrukt är lätt att baka men svår att motstå! Så god och bra balanserad med den lite syrliga passionsfrukten mot grädden. Hittar du inte några citronkex som du gillar så går det bra med t ex Digestive.

Passionsfruktstårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

BOTTEN

  • 50 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 150 g citronkex

FYLLNING

  • gelatinblad
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 1 dl tropisk juice
  • 2 msk strösocker
  • 600 g Valio Laktosfri kvarg passionsfrukt

GELÈ

  • gelatinblad
  • 1 dl tropisk juice
  • passionsfrukter

Dekoration

  • 0 kg passionsfrukt och citronmeliss

Instruktioner

  1. Smält smöret. Smula kexen fint och blanda med smöret. Bred ut blandningen i en springform klädd med bakplåtspapper (ca 22–24 cm Ø). Ställ kallt.
  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  3. Vispa grädden fast.
  4. Koka upp juice och socker i en kastrull, krama ur gelatinbladen och smält dem i den varma juicen.
  5. Rör ner juiceblandningen i kvargen under omrörning. Vänd ner den vispade grädden. Häll fyllningen i formen och jämna ut. Täck över med plastfolie.
  6. Låt tårtan stelna i kylskåp i minst fyra timmar.

Gelé

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Dela och kärna ur passionsfrukten.
  3. Koka upp ½ dl juice, krama ur smält gelatinbladen och smält dem i juicen. Tillsätt resten av juicen och passionsfruktskärnorna.
  4. Bred ut gelén på tårtan. Låt tårtan stelna i kylskåp i minst en timme.
  5. Dekorera gärna med passionsfruktshalvor och citronmeliss.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.