Fortsätt till innehållet

Picklad rödlök

Picklad, syrad eller inlagd rödlök som det också heter är ett klassiskt tillbehör. Lika gott till hamburgare som till sommarens alla grilllrätter, även fisk och halloumi.

Picklad rödlök

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • rödlök
  • 2 dl vatten
  • 1 dl ättikssprit, 12%
  • 2 dl strösocker

Instruktioner

  1. Skiva rödlöken tunt och lägg den i en stor skål.
  2. Koka vatten, ättika och socker och rör tills sockret har löst upp sig.
  3. Häll den varma marinaden över rödlöken. Vänd försiktigt.
  4. Täck skålen med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i minst 2 timmar.
  5. Lägg rödlöken i en burk när den har svalnat och förvara i kylskåpet i minst 24 timmar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.