Picklad vitkål

Picklad vitkål

Picklad vitkål

Picklad vitkål ger dig en perfekt balans av sött och surt och passar utmärkt som ett tillbehör till tacos, burritos och andra mexikanska rätter.

4 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

1 st
Kålhuvud
2 st
Morötter (valfritt)
4 dl
Vatten
4 dl
Vinäger (ättika eller äppelcidervinäger)
2 dl
Strösocker
2 tsk
Salt
2 st
Kryddpepparkorn
2 st
Kryddnejlikor

Gör så här

  1. Skär kålen och morötterna i tunna skivor och lägg de i en stor skål.
  2. Koka upp vatten, vinäger, strösocker, salt, nejlikor och pepparkorn i en kastrull.
  3. Häll den kokande marinaden över kålen och morötterna i skålen.
  4. Låt svalna i rumstemperatur, sedan täck skålen med plastfilm och förvara i kylskåp i minst 24 timmar.
  5. Picklade vitkålen är nu klar att servera!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.