Fortsätt till innehållet

Picklad vitkål

Picklad vitkål är ett utmärkt tillbehör till tacos, burritos och hamburgare. Grönsakerna ger bra tuggmotstånd men också både sälta och sötma. Variera gärna kryddorna efter tycke och smak. Både ingefära och chili är gott att lägga till!

Picklad vitkål

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • morötter
  • kålhuvud
  • 4 dl vatten
  • 4 dl äppelcidervinäger eller ättikssprit, 12%
  • 2 dl strösocker
  • 2 tsk salt
  • kryddnejlikor
  • kryddpepparkorn

Instruktioner

  1. Skala morötterna. Skär kålen och morötterna i tunna skivor och lägg i en stor skål.
  2. Koka upp vatten, vinäger, socker, salt, nejlikor och pepparkorn i en kastrull.
  3. Häll den kokande marinaden över grönsakerna.
  4. Låt svalna i rumstemperatur. Täck skålen med plastfilm och förvara i kylskåp i minst 24 timmar.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.