Picklade rädisor

Picklade rädisor

Picklade rädisor

Picklade rädisor är en fräsch och syrlig klassiker som ger färgsprakande touch till din maträtt.

6 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

500 g
Rädisor
4 dl
Vatten
2 dl
Ättika
2 dl
Socker
1 tsk
Salt
1 nypa
Kryddpepparkorn

Gör så här

  1. Skär rädisorna i tunna skivor och placera dem i en steril burk eller glasburk.
  2. Koka upp vatten, ättika, socker, salt och kryddpepparkorn i en kastrull.
  3. Häll den varma vätskan över rädisorna i burken och se till att de är helt täckta.
  4. Häll den varma lagen över rädisorna i burken och se till att de är helt täckta av vätskan.
  5. Lägg på locket och låt burken stå i rumstemperatur i 24-48 timmar.
  6. Förvara burken i kylskåp efter att de har picklat färdigt. Rädisorna är redo att ätas efter ca 2 dagar och kan förvaras i kylskåpet i upp till 2 veckor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.