Picklade rädisor är en fräsch och syrlig klassiker som ger färgsprakande touch till din maträtt.
6 Portioner
1 h
00 ratings
Ingredienser6 Portioner
500g
Rädisor
4dl
Vatten
2dl
Ättika
2dl
Socker
1tsk
Salt
1nypa
Kryddpepparkorn
Gör så här
Skär rädisorna i tunna skivor och placera dem i en steril burk eller glasburk.
Koka upp vatten, ättika, socker, salt och kryddpepparkorn i en kastrull.
Häll den varma vätskan över rädisorna i burken och se till att de är helt täckta.
Häll den varma lagen över rädisorna i burken och se till att de är helt täckta av vätskan.
Lägg på locket och låt burken stå i rumstemperatur i 24-48 timmar.
Förvara burken i kylskåp efter att de har picklat färdigt. Rädisorna är redo att ätas efter ca 2 dagar och kan förvaras i kylskåpet i upp till 2 veckor.