Förberedelsetid
Aktiv
1 h
Totalt
1 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn175°C
Recension
4.75
stjärnor av fem
4 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderTårtbottnar
-
100 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 8 äggvitor
- 5 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
-
400 g
Valio Laktosfri kvarg citronLaktosfri kvarg med fyllig och rund smak av citron. God som den är tillsammans med…
- 6 dl vetemjöl
- 4 tsk bakpulver
- 2 skal av citron
Citronmarängsmörkräm
- 12 äggvitor
- 7¼ dl strösocker
-
750 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 saften från citron
Montering
- 1 gul, grön, röd och blå hushållsfärg (en av varje)
- 3 dl färgglada chokladdragerade godisar
Dela recept
Instruktioner
Tårtbottnar
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa ihop det smälta smöret med äggvitor, strösocker och vaniljsocker poröst.
- Vispa ner kvargen.
- I en separat skål – rör ihop vetemjöl och bakpulver.
- Vispa snabbt ner mjölblandningen i smeten.
- Vispa ner rivet citronskal.
- Bröa fyra formar som är cirka 17 cm i diameter eller baka i omgångar i en form.
- Grädda i 20–25 minuter. Testa med sticka – stickan ska vara torr.
- Låt svalna.
- Skiva av toppen av tårtbottnarna så att de är platta och inte välvda.
Citronmarängsmörkräm
- Lägg äggvitor och socker i en bunke som går att använda för vattenbad.
- Ställ bunken över en kastrull med sjudande vatten. Rör i bunken konstant tills sockret har smält.
- Ta bunken från värmen och vispa till en fast och rumsvarm maräng.
- Tillsätt smöret, lite i taget, och vispa till en slät marängsmörkräm. Bli inte rädd om den blir grynig – fortsätt bara att vispa tills den blir slät (detta kan ta upp till 15 minuter).
- Tillsätt citronsaften och fortsätt att vispa.
Montering
- Lägg den första tårtbottnen på ett fat och bred på ett jämnt lager marängsmörkräm.
- Gör ett hål i den andra och tredje bottnen i mitten som är ca 6,5 cm i diameter.
- Lägg på den andra bottnen och bred på ett jämnt lager marängsmörkräm. Lägg på den tredje bottnen och bred på ett jämnt lager marängsmörkräm.
- Täck kanterna i hålet med ett tunt lager marängsmörkräm. Fyll hålet med chokladgodis så att det blir helt fyllt.
- Lägg på den sista bottnen och bred ett tunt lager marängsmörkräm runt om hela tårtan så att den blir jämn och fin.
- Lägg resterande marängsmörkräm i fyra skålar och färga i gult, grönt, rött och blått.
- Fyll en spritspåse för varje färg med en droppformad tyll som kommer att skapa volangerna. Spritsa nu volanger runt om tårtan – börja längst ner. Tryck tyllen lite lätt mot tårtan och spritsa runt om medan du snurrar på tårtan. Gör två varv och byt sedan färg. Fortsätt till hela tårtan är spritsad.
Till recepten
Dela recept