
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
15 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 300 g kycklingfilé
-
1 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl ris, långkornigt
- 1 tsk curry
- 5 dl vatten
- 1 msk kycklingbuljong, flytande
- 150 g morot
- 100 g ärtor
-
2 dl
Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
-
½ dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- 1 dl bladpersilja, hackad
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
- Skär kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingbitarna i smör i en stor stekpanna eller gryta tills de får lite färg.
- Blanda ner riset och curryn och stek någon minut till under omrörning. Tillsätt vatten och buljong låt koka upp. Täck med ett lock, sänk värmen och låt sjuda försiktigt i 15 minuter.
- Skala och riv morötterna grovt. Tillsätt morötterna och de frysta ärtorna och koka i ytterligare ca 5 minuter tills riset är färdigt.
- Rör ner crème fraichen och grädden. Smaka av med salt och peppar.
- Tillsätt persiljan och servera.
- Tips: Vill du ha en krämigare panna kan du röra ner lite mer grädde.
Till recepten
Dela recept