Fortsätt till innehållet
Sallad med grillade grönsaker och salsadressing

Sallad med grillade grönsaker och salsadressing

När grönsakerna grillas får de en extra smakdimension och blir till en god tillbehörssallad med salsadressing. Den här grönsaksblandningen blir god men testa även att grilla lök, paprika och svamp. Gott till allt grillat men särskilt kyckling och halloumi.

Sallad med grillade grönsaker och salsadressing

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • spetskål
  • majskolvar, förkokt
  • 250 g färsk grön sparris
  • 3 msk
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ½ dl pumpafrön
  • 0 kg salt och svartpeppar

Dressing


Instruktioner

  1. Skär kålen och majsen i mindre bitar. Bryt av den nedre hårda delen av sparrisen. Smält smöret i en kastrull och pensla grönsakerna.
  2. Grilla grönsakerna, salt och peppra.
  3. Blanda ingredienserna till såsen. Krydda med salt.
  4. Lägg upp grönsakerna på ett fat, toppa med fröna och servera såsen till.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.