Fortsätt till innehållet
Vårlig ärtsallad med mynta

Vårlig ärtsallad med mynta

Smakrik, krispig och alldeles ljuvligt tillbehör till både kött och fisk är den här gröna salladen med lime- och myntadressing. Salladen är härligt vårig men går bra att servera till sommarens alla grillrätter. Vill man ha en lite matigare sallad går det bra att blanda ner kokt potatis eller pasta.

Vårlig ärtsallad med mynta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 250 g sockerärtor
  • 150 g haricots verts
  • 100 g ärtor, frysta
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk limejuice, färskpressad
  • ½ dl myntablad
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar, nymalen
  • 150 g laktosfri fetaost
  • ½ dl pistagenötter, grovhackade

Instruktioner

  1. Skär bort ändarna från sockerärtorna och haricot vertsen. Dela i mindre bitar om du vill.
  2. Koka sockerärtor, bönor och ärtor i 1-2 minuter i saltat vatten. Skölj i kallt vatten. Låt dem rinna av något så att de inte är så fuktiga.
  3. Lägg grönsakerna i en skål och smaksätt med olja, limejuice, myntablad, salt och peppar.
  4. Lägg upp salladen ett fat. Smula över fetaosten och toppa med pistagenötter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.