Vårlig ärtsallad med mynta

Vårlig ärtsallad med mynta

Vårlig ärtsallad med mynta

Vårlig ärtsallad med mynta

Som ett fräscht tillbehör till både fisk och kött passar det alltid bra med en ärtsallad! Denna sallad innehåller utöver ärtor även mynta, haricot verts och pistagenötter. Vill man ha en lite matigare sallad går det bra att tillsätta fetaost.

4 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

250 g
Sockerärtor
150 g
Haricots verts
100 g
Frysta ärtor
3 msk
Olivolja
3 msk
Lime juice
½ dl
Mynta
½ tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar, nymalen
150 g
Laktosfri fetaost
½ dl
Pistagenötter

Gör så här

  1. Skölj sockerärtorna och haricot verts i kallt vatten. Skär bort ändarna från sockerärtorna. Dela i tre bitar eller efter önskemål.
  2. Koka sockerärtorna, bönorna och de gröna ärtorna i 1 - 2 minuter i saltat vatten. Skälj därefter i kallt vatten.
  3. Lägg upp i en skål och smaksätt med olja, lime juice, salt, peppar och mynta.
  4. Lägg upp salladen på tallrikar och toppa med bitar av fetaosten och krossade pistagenötter.
  5. Servera din ärtsallad som ett grönt tillbehör eller en lättare förrätt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.