Fortsätt till innehållet
Krispig vårsallad med sparris och fänkål

Krispig vårsallad med sparris och fänkål

En vårig sallad med sparris, fänkål och en citrondressing som toppas med lite fetaost för extra sälta. Rosta gärna några pumpafrön och lägg på toppen av salladen.

Krispig vårsallad med sparris och fänkål

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Sallad

  • ½ knippe färsk grön sparris
  • 100 g ruccola
  • 100 g krispsallad
  • 100 g mâche
  • gurka
  • ½  fänkål
  • 150 g laktosfri fetaost

Dressing

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk citronjuice
  • ¼ tsk strösocker
  • ¼ tsk salt
  • ¼ tsk svartpeppar, nymalen

Instruktioner

Sallad

  1. Bryt av de träiga ändarna på sparrisen. Koka den al dente i saltat vatten. Låt svalna och skär i mindre bitar.
  2. Skölj, torka och riv salladen i mindre bitar.
  3. Dela gurkan på längden och skär i skivor.
  4. Skiva fänkålen i tunna skivor.
  5. Varva alla ingredienser på tallrikar. Smula över fetaost.

Dressing

  1. Blanda alla ingredienserna till dressingen och ringla över salladen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.