Krispig vårsallad med sparris och fänkål

Krispig vårsallad med sparris och fänkål

Krispig vårsallad med sparris och fänkål

Krispig vårsallad med sparris och fänkål

En frisk sallad med sparris, fänkål och en citrondressing för lite extra syra.

4 Portioner
15 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Sallad

½ knippe
Färsk grön sparris
100 g
Ruccola
100 g
Krispsallad
100 g
Mâche
1 st
Gurka
½ st
Fänkål
150 g
Laktosfri fetaost (valfritt)

Dressing

3 msk
Olivolja
1 msk
Citronjuice
¼ tsk
Socker
¼ tsk
Salt
¼ tsk
Svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sallad

  2. Bryt av de träiga ändarna och koka sparrisen i saltat vatten. Låt svalna och skär i mindre bitar.
  3. Skölj, torka och riv salladen i mindre bitar.
  4. Dela gurkan på längden och skärv skivor.
  5. Skiva fänkålen i tunna skivor.
  6. Lägg upp alla ingredienser på tallrikar. Toppa med bitar från fetaosten.
  7. Dressing

  8. Mixa alla ingredienser ordentligt och ringla över salladen.
  9. Servera direkt som en lättare förrätt eller som tillbehör till en huvudrätt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.