Fortsätt till innehållet

Salsapasta

En härligt vegetarisk salsapasta med paprika, körsbärstomater, rödlök och salladsost som får lite extra sting från chili.

Salsapasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • paprika, gärna i olika färger
  • rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • röd chili, finhackad
  • 200 g
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 krm paprikapulver

koriander, hackad

  • 200 g tärnad salladsost, laktosfri
  • 0 kg salt
  • 0 kg svartpeppar, grovmalen
  • 300 g tagliatelle pasta

lime, saften från

  • 0 kg bladpersilja, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Strimla paprika. Skala och skiva rödlöken och halvera tomaterna. Lägg grönsakerna i en ugnsform. Blanda chili, crème fraiche, tomatpuré, paprikapulver och hackad koriander och häll över. Krydda med salt och svartpeppar. Toppa med salladsost och krydda med salt och peppar.
  3. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  4. Koka under tiden pastan och vänd ner. Häll över färskpressad limesaft och toppa med hackad bladpersilja.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.