Fortsätt till innehållet
Snabb skaldjurspasta

Snabb skaldjurspasta

Lyxig men snabblagad pasta med färdigskalade skaldjur, smaksatt tomatsås och lite sting från cayennepeppar. Skaldjuren finns både på burk och i fryst form så välj den sort som passar dig.

Snabb skaldjurspasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul lök
  • vitlöksklyfta
  • zucchini, liten
  • 7¼ dl pasta
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 400 g tomater, krossade med örter
  • ½ dl torrt vitt vin
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • ¼ tsk cayennepeppar
  • 1 tsk strösocker
  • 200 g färska räkor, skalade
  • 250 g musslor, kokta på burk
  • ½ dl bladpersilja, hackad
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg parmesanost

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Tärna zucchinin.
  2. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  3. Fräs löken och zucchinin mjuka i en stekpanna med smör ca 5 minuter. Tillsätt tomater och vitt vin och sjud i ca 5 minuter.
  4. Tillsätt grädde, cayennepeppar och socker. Krydda med salt och peppar. Koka upp såsen.
  5. Häll av vätskan från skaldjuren och rör ner, se till att de blir varma, men koka inte för att förhindra att räkorna blir sega. Toppa med persilja.
  6. Servera såsen med pastan och riven ost.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.