Fortsätt till innehållet
Somrig gräddtårta

Somrig gräddtårta

En klassisk gräddtårta till sommarens alla festligheter och middagar. Varför inte som efterrätt till midsommar? Tårtan görs med vår laktosfria vispgrädde och goda jordgubbskvarg. Dekorera med färska jordgubbar eller hallon.

Somrig gräddtårta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Tårtbotten

  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk vaniljextrakt

Fyllning och topping

Dekoration

  • 500 g jordgubbar och/eller hallon
  • 0 kg mynta, färsk eller citronmeliss

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant (ca 24 cm i Ø).
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och sikta ner i äggblandningen. Blanda till en jämn smet.
  4. Grädda ca 30 minuter tills kakan är genomgrävdas. Låt svalna helt.
  5. Skär upp kakan i 3 st delar.
  6. Vispa vispgrädden fluffig. Dela jordgubbarna till fyllningen i mindre bitar.
  7. Blanda hälften av grädden med jordgubbskvargen, vaniljsocker och jordgubbsbitarna.
  8. Varva tårtbottnarna med fyllning. Avsluta genom att bre på resten av grädden runt om och ovanpå tårtan. Dekorera med jordgubbar och/eller hallon.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.