Somrig gräddtårta

Somrig gräddtårta

Somrig gräddtårta

En klassisk laktosfri gräddtårta till sommarens alla festligheter och middagar. Varför inte som efterrätt till midsommar? Ett utmärkt tillfälle när du lagar mat till många. Tårtan görs med vår laktosfria vispgrädde och goda jordgubbskvarg. Dekorera med färska jordgubbar och/eller hallon.

4 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Tårtbotten

4 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
1 ½ dl
Vetemjöl
2 msk
Potatismjöl
2 tsk
Bakpulver
½ tsk
Vaniljextrakt

Fyllning och topping

5 dl
400 g
1 tsk
Vaniljsocker
1 ½ l
Jordgubbar

Dekoration

500 g
Jordgubbar och/eller hallon

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Vispa ihop ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna tillsammans i en annan bunke. Häll därefter ner de torra ingredienserna i ägg- och sockerblandningen och blanda ihop till en jämn smet.
  3. Grädda i ugn på 175 grader i ungefär 30 minuter, kontrollera att kakan är torr och låt därefter svalna.
  4. Skär sedan upp kakan i 3 st delar. Medan bottnarna svalnar kan du förbereda fyllningen.
  5. Vispa vispgrädden fluffig.
  6. Blanda hälften av grädden tillsammans med jordgubbskvargen, vaniljsocker och mindre bitar av jordgubb till en fyllning.
  7. Skapa tårtlagren genom att varva tårtbottnarna med fyllning.
  8. Avsluta genom att bre på resten av grädden runt om och ovanpå tårtan, dekorera med jordgubbar och/eller hallon.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›