Fortsätt till innehållet
Stuvade makaroner med mjölk

Stuvade makaroner med mjölk

Njut av en klassiker i ny tappning med vårt recept på stuvade makaroner med laktosfri mjölk! Perfekt för alla som vill undvika laktos men inte vill kompromissa med smaken. Detta enkla och smakrika recept med laktosfri mjölk och laktosfritt smör ger dig ett krämigt tillbehör till exempelvis falukorv eller köttbullar. Ett utmärkt recept för en snabb lunch eller en enkel middag för hela familjen!

Stuvade makaroner med mjölk

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
 • 5 dl makaroner
 • 2 msk
  Valio Laktosfri smör
  Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
  Valio Laktosfri smör 500 g
 • 3 msk vetemjöl
 • 5 dl
  Valio Laktosfri mjölkdryck 3%
  I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
  Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
 • 0 kg salt
 • 0 kg vitpeppar
 • ½ tsk muskotnöt, riven

Instruktioner

 1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är al dente. Häll av vattnet och låt makaronerna ånga av sig i kastrullen.
 2. Smält smöret i en annan kastrull. Tillsätt vetemjölet och rör om tills det är väl blandat med smöret. Låt fräsa i några minuter på medelvärme utan att det tar färg.
 3. Vispa i mjölken lite i taget för att undvika klumpar. Fortsätt vispa tills blandningen börjar tjockna. Låt det sedan småkoka på låg värme i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
 4. Tillsätt de kokta makaronerna till stuvningen och rör om så att allt blandas väl. Värm på låg värme tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt, vitpeppar och nyriven muskotnöt.
 5. Servera de stuvade makaronerna varma, gärna med en krispig grönsallad, falukorv eller nystekta köttbullar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.