Förberedelsetid
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 5 dl makaroner
-
2 msk
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 msk vetemjöl
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryck 3%I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 0 kg salt
- 0 kg vitpeppar
- ½ tsk muskotnöt, riven
Dela recept
Instruktioner
- Koka upp en stor kastrull med saltat vatten och koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen tills de är al dente. Häll av vattnet och låt makaronerna ånga av sig i kastrullen.
- Smält smöret i en annan kastrull. Tillsätt vetemjölet och rör om tills det är väl blandat med smöret. Låt fräsa i några minuter på medelvärme utan att det tar färg.
- Vispa i mjölken lite i taget för att undvika klumpar. Fortsätt vispa tills blandningen börjar tjockna. Låt det sedan småkoka på låg värme i cirka 5 minuter. Rör om då och då.
- Tillsätt de kokta makaronerna till stuvningen och rör om så att allt blandas väl. Värm på låg värme tills allt är genomvarmt. Smaka av med salt, vitpeppar och nyriven muskotnöt.
- Servera de stuvade makaronerna varma, gärna med en krispig grönsallad, falukorv eller nystekta köttbullar.
Till recepten
Dela recept