Toast skagen

Toast skagen

Toast skagen

Vad är väl mer klassisk än en toast skagen? Passar lika bra att servera som förrätt på midsommar, nyår och valborg. Det här receptet är dessutom helt laktosfritt. Uppskattat av de flesta och enkelt att laga.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

½ kg
Färska räkor, skalade
1 knippe
Färsk dill
½ dl
½ dl
Majonäs
1 st
Citron
1 krm
Salt
1 krm
Peppar
4 skiva
Rostbröd
1 msk

Gör så här

  1. Skala och hacka räkorna.
  2. Finhacka dillen.
  3. Blanda räkor, dill, rödlök, majonäs, gräddfil och saften från hälften av citronen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär bort kanterna på brödskivorna och stek dem i smöret. Brödet ska bli gyllenbrunt.
  5. Fördela skagenröran på brödskivorna och dillkvist.
  6. Skär resten av citronen i klyftor och lägg vid sidan.
  7. Servera din toast skagen direkt!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.