Fortsätt till innehållet

Toast skagen

Vad är väl mer klassiskt än en toast skagen? Passar lika bra att servera som förrätt på midsommar, till nyår och på en vanlig helgdag. Vill du ha mer smak kan du tillsätta lite finriven pepparrot eller dijonsenap, och vill du vara lite lyxig kan du toppa med löjrom.

Toast skagen

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ½ kg färska räkor, skalade
  • 1 knippe färsk dill
  • ½ dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • ½ dl majonnäs
  • citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 skivor rostbröd
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g

Instruktioner

  1. Hacka räkorna grovt.
  2. Finhacka dillen men spar några kvistar till garnering.
  3. Blanda crème fraiche, majonnäs och saften från halva citronen. Rör ner räkor och dill. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär bort kanterna på brödskivorna och stek dem gyllenbruna i en stekpanna med smöret.
  5. Lägg skagenröran på brödskivorna och toppa med en dillkvist.
  6. Skär resten av citronen i klyftor och lägg vid sidan.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.