Fortsätt till innehållet
Ugnsbakad sötpotatis

Ugnsbakad sötpotatis

Ugnsbakad sötpotatis med lax och avokadoröra

Ugnsbakad sötpotatis

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • sötpotatis
  • ½ tsk salt
  • 0 kg nymald svartpeppar
  • 200 g
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 150 g rökt lax
  • vårlökar
  • avokado
  • 1 kruka koriander (färsk i kruka)
  • ½  röd chili
  • 1 msk limejuice

Instruktioner

  1. Tvätta sötpotatisen väl. Halvera potatisen och peta skärytan med en gaffel. Krydda potatisen med salt och svartpeppar.
  2. Koka mitt i ugnen på 200 ° C under cirka 45 minuter eller tills genomstekt.
  3. Förbered fyllningen: Blanda créme fraiche och de övriga ingredienserna. Hacka rökt lax och vårlök. Tärna avokadon. Finhacka koriander och chili. Krydda med limejuice.
  4. Lägg fyllningen på den färdiga potatisen. Servera direkt.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.