Västerbottenostpaj med löjromstopping

Västerbottenostpaj med löjromstopping

Västerbottenostpaj med löjromstopping

Västerbottenostpaj med löjromstopping

En klassisk västerbottenostpaj är perfekt till vårens och sommarens alla festligheter. Denna variant har en läcker topping med löjrom eller stenbitsrom, citron, rödlök och creme fraiche.

6 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

Pajdeg

3 dl
Vetemjöl
125 g
2 msk
Vatten, kallt

Fyllning

300 g
Västerbottenost
3 st
Ägg
2 dl
2 msk
Dill, hackad
2 krm
Salt
2 krm
Svartpeppar

Topping

2 dl
Röd stenbitsrom eller löjrom
1 st
Rödlök, finhackad

Gör så här

  1. Pajdeg

  2. Sätt ugnen på 200 grader
  3. Mixa smör, vetemjöl och vatten i en matberedare till en deg, eller knåda snabbt ihop den i en bunke förhand
  4. Klä botten av en pajform (ca 24 cm i diameter) med löstagbar botten med bakplåtspapper. Tryck ut degen i pajformen, nagga botten med en gaffel, låt stå i kylen 30 minuter
  5. Förgrädda i 10 minuter i ugnen
  6. Fyllning

  7. Vispa ihop ägg, vispgrädde, västerbottenost och blanda ned dill, salt och peppar i en bunke
  8. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ungefär 20-30 minuter eller tills pajen stelnat och fått fin färg
  9. Låt svalna och toppa sedan med Crème Fraiche, stenbitsrom, rödlök och citron
  10. Servera din Västerbottenostpaj och njut!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.