Vegansk grönkålsrisotto

Vegansk grönkålsrisotto

Vegansk grönkålsrisotto

Vegansk grönkålsrisotto

Krämig vegansk risotto gjord med Valio Oddlygood Veggie grated istället för vanlig ost.

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

200 g
Grönkål
200 g
Fänkål
1 st
Lök
1 st
Vitlöksklyfta
1 dl
Grovt riven pepparrot
Skal av citron
½ tsk
Salt
2 msk
Citronsaft
4 dl
Risottoris, arborio
1 l
Vatten
2 ½ dl
Äppeljuice
½ tsk
Krossad svartpeppar
1 ½ st
Grönsaksbuljongtärning
1 paket
1 dl
Finhackad persilja

Till stekning

4 msk
Olivolja

Gör så här

  1. Skölj grönkålen. Lösgör hårda stjälkar och bladskaft och finhacka dem. Skär bladen i bitar. Skär fänkålen i små bitar. Finhacka löken och vitlöken.
  2. Hetta upp 2 msk olivolja i en traktörpanna. Tillsätt finhackade grönkålsstjälkar, fänkål, lök, vitlök och den rivna pepparroten. Låt fräsa utan att de tar färg.
  3. Tillsätt grönkålsblad, rivet citronskal och 1 msk citronsaft. Låt fräsa en stund tills blanden mjuknar en aning. Smaksätt med salt. Lägg grönsakerna i en skål.
  4. Hetta upp 2 msk olja i pannan, tillsätt riset och fräs. Hetta samtidigt i en kastrull upp vatten, äppeljuice och buljongtärningar, och håll vätskan sjudande under risottons hela tillagningstid.
  5. Tillsätt buljongen till riset, ett par deciliter åt gången, efterhand som riset suger upp vätskan.
  6. Smaksätt med peppar och 1 msk citronsaft och tillsätt grönsaksblandningen, riven Oddlygood och persilja. Värm upp risotton tills rivet smält. Servera genast.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.