Fortsätt till innehållet
Babka – chokladbröd

Babka – chokladbröd

Recept på en ljuvlig babka. Om du inte tidigare ätit en babka kan man beskriva det som en typ av briochebröd fyllt med choklad. Det här receptet räcker till 2 bakverk är helt laktosfritt för att passa fler.

Babka – chokladbröd

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 75 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 9 dl vetemjöl
  • 2½ dl
    Valio Laktosfri mjölkdryck
    I Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mjölkdryck 3% 1l
  • 1 tsk kardemumma, mald
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 6 g jäst, torr
  • ägg
  • ⅔ dl strösocker

Chokladkräm


Instruktioner

Vetebröd

  1. Ta fram smöret och låt det bli rumstempererat.
  2. Blanda samman alla ingredienser förutom smöret och ett av äggen i en hushållsassistent eller i en bunke. Arbeta till en smidig deg ca 10 minuter. Tillsätt det rumsvarma smöret och bearbeta degen ytterligare ca 10 minuter. Tillsätt mer mjölk eller mjöl tills degen släpper bunkens kanter.
  3. Täck bunken med en kökshandduk och låt degen jäsa till dubbel storlek ca 1,5 timme.
  4. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord till en platta ca 60 x 30 cm.
  5. Bred på chokladkrämen och rulla ihop från långsidan. Dela rullen på mitten i två delar. Dela rullarna på längden så att fyllningen syns men spara 1,5 cm på en av sidorna. Vik snittytorna uppåt och fläta ihop rullarna till ett vackert mönster.
  6. Smöra 2 brödformar och lägg i längderna. Låt jäsa i ca 1 timme.
  7. Sätt ugnen på 190°.
  8. Vispa upp ägget och pensla brödet.
  9. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter.

Chokladkräm

  1. Rör ihop ingredienserna till chokladkrämen till en jämn och slät kräm. Låt stå i rumstemperatur.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.