Dadelkaka med choklad

Dadelkaka med choklad

Dadelkaka med choklad

Denna goda dadelkaka med choklad passar perfekt på julbordet!

16 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser16 Portioner

400 g
Dadlar, urkärnade
2 dl
Glögg
200 g
2 st
Ägg
1 dl
4 dl
Vetemjöl
1 ½ tsk
Bakpulver
2 tsk
Kanel
50 g
Mörk choklad

Till kakformen

1 tsk
2 tsk
Ströbröd

Till ytan

100 g
Mörk choklad
½ dl

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Lägg i dadlar i en kastrull och häll i glöggen.
  3. Koka dadlarna i glöggen på låg värme under lock, rör om då och då tills dadlarna är mosade i ca 10 min. Mixa dadlarna och glöggen med en stavmixer om det behövs, men se till att lämna en del större dadelbitar i smeten.
  4. Låt smeten svalna en aning. Blanda ned rumstempererat smör och ägg och rör om till en slät smet. Tillsätt yoghurt. Riv chokladen och tillsätt den rivna chokladen och resterande av de torra ingredienserna i smeten. Blanda till det blir slätt.
  5. Smörj kakformen (ca 10 x 20 cm) ordentligt och tillsätt ströbröd alt. Klä formen i bakplåtspapper. Häll i smeten i formen.
  6. Grädda kakan i nedersta delen av ugnen i ca 50 min.
  7. Låt kakan svalna en stund innan den vänds upp och ned. Koka upp grädden och smält sedan ned resterande av chokladen i grädden. Häll frostningen över kakan.
  8. Servera din dadelkaka!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.