
Förberedelsetid
Aktiv
15 min
Passiv
15 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
2
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 400 g kycklingbröstfiléer
- 100 g chorizo
- 150 g zucchini
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 400 g krossade tomater
- 1 dl äppeljuice
- 1 msk rödvinsvinäger
- 1 tsk timjan, torkad
- 1 tsk basilika, torkad
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- ½ dl urkärnade gröna oliver
- 0 kg salt och svartpeppar
- 0 kg färsk basilika och hackad mandel
Dela recept
Instruktioner
- Skär kycklingen i lite större bitar. Skär chorizon och zucchinin i små bitar. Skala och finhacka vitlöken.
- Stek chorizon i en stor stekpanna eller en gryta i olja tills den får lite färg. Tillsätt i kycklingen och bryn under omrörning.
- Tillsätt zucchini och vitlök stek någon minut till. Krydda med salt och peppar.
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, äppeljuice, vinäger och örtkryddor. Rör om, koka upp och sänk värmen.
- Låt sjuda, gärna under lock, ca 10 minuter. Tillsätt grädden och oliverna och låt sjuda ca 5 minuter tills kycklingen är genomstekt.
- Krydda med salt och peppar och smaksätt med mer vinäger om det behövs. Toppa med basilika och mandel.
- Servera grytan med ris, lantbröd eller couscous.
Till recepten
Dela recept