Grovt snabbröd

Grovt snabbröd

Grovt snabbröd

Ett gott bröd som går snabbt att göra och som passar som tillbehör till det mesta! Den syrliga yoghurten utgör basen i brödet och frukt-och nötblandningen kan väljas efter tycke och eventuella allergier. Servera gärna nybakad med smör och ost!

2 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser2 Portioner

2 tsk
Bikarbonat
3 dl
Rågmjöl
3 dl
Vetemjöl
3 dl
Havregryn
1 tsk
Salt
3 msk
Mörk sirap
½ l
½ dl
Vatten (ca 37 grader)
100 g
Torkad frukt-och nötblandning
1 msk
Rapsolja (till formen)
½ dl
Havregryn (till formen)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Grovhacka den torkade frukten och nötterna. Lägg dessa i en bunke med det varma vattnet för att mjukas upp.
  3. Blanda ihop alla torra ingredienser i en bunke, tillsätt sedan gräddfil och sirap.
  4. Krama ur den torkade nöt- och fruktblandningen och tillsätt den också i bunken.
  5. Rör ihop allt till en deg som känns tung och kladdig, använd gärna matberedare, men kör inte för länge.
  6. Pensla en lång brödform och strö med havregryn. Lägg i degen och platta ut.
  7. Ställ in i ugnen och baka av i 20 minuter. Sänk temperaturen till 160°C och grädda i ytterligare en dryg halvtimme. Känn med sticka eller kärntermometer (100°C) om brödet är färdigt.
  8. Låt vila i 15 minuter innan du skär upp den.
  9. Tips! Frukt- och nötblandning finns att köpa färdig med nötter, solrosfrön, goyabär, russin och annat gott.
  10. Mycket god att servera ljummen med smör och emmentalerost.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.