Fortsätt till innehållet
Krämig mungbönssoppa med broccoli
Foodservice

Krämig mungbönssoppa med broccoli

Säsongens enklaste grönsakssoppa med nyttiga mungbönor värmer fint på hösten och vintern. Soppan toppas med broccoli, chili och crème fraiche för lite extra smak och färg.

Krämig mungbönssoppa med broccoli

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Ingredienser

  • 200 g mungbönor
  • 200 g grönsaksbas
  • 30 g vitlök, finhackad
  • 250 g gul lök, finhackad
  • 1½ l grönsaksbuljong
  • 5 dl
    Valio Laktosfri matgrädde Foodservice
    Valio Laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
    Valio matgrädde 15 % 1 l laktosfri
  • 2 dl
    Valio Viola cream cheese naturell
    Valio laktosfri färskost har en krämig, god smak och passar både i bakning och matlagning.…
    Valio Viola® 1,5 kg naturell färskost laktosfri
  • 0 kg salt och svartpeppar

Till servering


Instruktioner

Tillagning

  1. Koka upp mungbönor, grönsaksbas, lök och buljong i en kastrull. Låt koka i ca 15 minuter.
  2. Mixa soppan slät med grädde och färskost.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ånga broccolibuketterna lätt.
  5. Toppa soppan med broccoli, chili och crème fraiche.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.