Fortsätt till innehållet
Krämig pasta med jordärtskocka, grönkål och svamp

Krämig pasta med jordärtskocka, grönkål och svamp

En krämig pasta med jordärtskockor, grönkål och svamp blir gott som vardagsmat. Pastan är vegansk om du väljer pasta utan ägg. Toppa med din favoritost och lite chilipepparflakes om du vill ha mer hetta.

Krämig pasta med jordärtskocka, grönkål och svamp

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g jordärtskocka
  • 500 g svamp, valfri sort
  • gul lök
  • 150 g grönkål
  • 400 g pasta
  • 5 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 1 msk olivolja
  • 1 krm salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skala och skär jordärtskockan i 1 cm stora tärningar.
  2. Ansa och skär svampen i bitar.
  3. Skala och finhacka löken.
  4. Dra bort den hårda mittsocken från grönkålen och finstrimla bladen.
  5. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Stek svamp och jordärtskocka i en stekpanna med olivolja ca 5 minuter till fin brynt färg. Tillsätt löken och fräs ca 5 minuter till. Tillsätt grönkålen och havregrädden och låt det koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda såsen med pastan och eventuellt 1 dl pastavatten.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.