Fortsätt till innehållet

Krämig svamppasta

Laga till en härligt krämig pasta med svamp och vitt vin. Pastan är vegansk och det lika bra att använda skogschampinjoner som kantareller.

Krämig svamppasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 250 g svamp, t ex skogschaminjoner
  • 1 msk rapsolja
  • vitlöksklyfta
  • ½ dl vitt vin, veganskt
  • 1 msk kantarellfond
  • 3 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 1 msk soja
  • 1 paket valfri pasta
  • 1 kruka persilja
  • 150 g Valio Oddlygood® Veggie grated
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Dela och stek svampen i rapsolja i en stekpanna tills den får färg och mjuknat ca 10-15 minuter.
  2. Pressa ned vitlöksklyftan. Stek någon minut till på medelhög värme. Häll i vinet och låt sjuda ca 2 minuter.
  3. Tillsätt fond, havregrädde och soja. Låg sjuda i ca 5 minuter tills såsen kokat ihop. Krydda med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen i saltat vatten. Spara ca 1 dl av pastavattnet och häll i svampsåsen.
  5. Blanda den färdigkokta pastan med såsen.
  6. Lägg upp på tallrikar och toppa med persilja och ost.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.