Krämig svamppasta

Krämig svamppasta

Krämig svamppasta

Laga till en härligt krämig pasta med svamp, Oddlygood Easy Cooking och vitt vin, Den här vegetariska pastarätten går lika bra att göra på skogschampinjoner som på kantareller. Pastan är helt vegetarisk och tilltalar de allra flesta runt bordet.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

1 paket
Valfri pasta
250 g
Svamp, t ex skogschaminjoner
3 dl
½ dl
Matlagningsvin, vitt
1 st
Vitlöksklyfta
1 msk
Rapsolja
1 krm
Salt
1 msk
Kantarellfond
1 msk
Soja
2 krm
Svartpeppar
1 kruka
Persilja
150 g

Gör så här

  1. Dela och stek svampen i rapsolja i en stekpanna.
  2. Pressa ned vitlöksklyftan och lite salt.
  3. Stek på medelhög värme och häll i det vita vinet.
  4. Låt sjuda ihop. Tillsätt kantarellfonden, Oddlygood Easy Cooking och krydda med peppar.
  5. Häll i sojan och låt sjuda i ytterligare 5 min.
  6. Koka upp vattnet till pastan och tillsätt salt.
  7. Koka enligt bruksanvisningen. Spara ca 1 dl av pastavattnet och häll i svampsåsen.
  8. Blanda runt färdiga pastan med svampsåsen.
  9. Lägg upp på tallrikar och toppa med persilja och Oddlygood Veggie Grated.
  10. Servera genast!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.