Ljummen potatissallad

Ljummen potatissallad

Ljummen potatissallad

Vad passar bättre till grillmiddagen än en potatissallad? Utmärkt till sommarens festligheter och middagar när man ska bjuda många. Färskpotatis blandas med Valios laktosfria vispgrädde, rädisor, sockerärtor och färsk dill. En riktigt somrig potatissallad! Serveras med fördel tillsammans med rökt kalkon eller varmrökt fisk.

4 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

700 g
Kall kokt potatis skurna i mindre bitar (färsk eller fast potatis)
3 ¼ dl
1 nypa
Salt (efter smak)
1 nypa
Vitpeppar (efter smak)
150 g
Sockerärtor eller salladsärtor (tunt skivade)
150 g
Rädisor (kvartade)
1 st
Rödlök (finhackad)
½ dl
Färsk dill
1 knippe
Gräslök till garnering

Gör så här

  1. Koka upp vispgrädde i en kastrull med lite salt och vitpeppar.
  2. Vänd ner potatisen, rör om och låt allt bli genomvarmt.
  3. Blanda i sockerärtor, rädisor, rödlök och dill och smaka av sältan.
  4. Häll upp i en skål och garnera med gräslök.
  5. Servera genast till rökt kalkon eller varmrökt fisk.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›