Fortsätt till innehållet
Mango och passionsfruktspaj

Mango och passionsfruktspaj

En somrig paj med smak av mango och passionsfrukt toppad med små frasiga maränger.

Mango och passionsfruktspaj

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pajskal

  • 100 g
    Valio smör normalsaltat
    Vårt smör kärnar vi på traditionellt vis med färsk grädde och en nypa salt för…
    Valio smör normalsaltat 500 g
  • ¾ dl florsocker
  • ägg
  • 3 dl vetemjöl

Fyllning

  • 400 g
    Valio Laktosfri kvarg mango
    Laktosfri kvarg med fyllig och rund smak av mango. God som den är tillsammans med…
    Valio Laktosfri kvarg mango 200 g
  • 200 g vaniljkräm
  • passionsfrukt
  • gelatinblad
  • 2 msk citronjuice

Maräng

  • äggvita
  • 1½ dl strösocker

Instruktioner

Pajskal

  1. Vispa rumsvarmt smör och florsocker. Tillsätt ägg och vetemjöl. Blanda tills smeten är slätt.
  2. Sätt bakplåtspappret i en springform (ø 24 cm), mellan botten och kanten. Bred ut smeten med händerna på botten av formen och lyft även den till kanterna. Lägg aluminiumfolie på degen och fast den på degens kanter (på så sätt rinner inte kanterna i ugnen under gräddningen). Grädda i 200 °C i 15 minuter. Låt pajskalen kallna och ta bort aluminiumfolien. Sätt den avsvalnade botten på ett serveringsfat.

Fyllning

  1. Blanda ihop kvarg och grädde. Dela och kärna ur passionsfrukterna och lägg i kvarg-grädde blandningen. Blötlägg gelatinet i kallt vatten en stund.
  2. Värm citronsaften till 100 °C och tillsätt de pressade gelatinbladen. Tillsätt blandningen till kvargen under omrörning. Bred ut fyllningen på pajskalet, jämna till ytan. Ställ in i kylen för att stelna i ca 2 timmar.

Maräng

  1. Förbered marängen. Vispa äggvita och socker i en rundbottnad stålbunke över en kastrull med varm vatten. Vispa i ca 10 minuter tills marängen är skinande och maränglik. Lyft upp skålen från grytan och häll ner marängen i en spritspåse. Tryck ut maräng på ytan av den frysta pajen. Om du vill, bränn marängytan lite med en gasbrännare.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.