Påskkaka med fräsch citronsmak

Påskkaka med fräsch citronsmak

Påskkaka med fräsch citronsmak

Påskkaka med fräsch citronsmak

Påskägg och sill i all ära, men en riktigt god och kvargfräsch citronkaka slår det mesta! Testa vår goda och saftiga kaka i påsk – och påskharen kommer att vilja stanna kvar för ett smakprov. Glad påsk!

10 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

Påskkakan

100 g
3 st
Ägg
2 ½ dl
Strösocker
1 tsk
Vaniljsocker
2 dl
1 msk
Rivet skal av citron
4 dl
Vetemjöl
2 tsk
Bakpulver

Glasyr

½ dl
2 ½ dl
Florsocker

Gör så här

  1. Påskkakan

  2. Sätt ugnen på 175°C.
  3. Smält smöret. Vispa ihop ägg, strösocker och vaniljsocker poröst.
  4. Rör ner kvargen.
  5. Tillsätt det smälta smöret och citronskalet och rör till en jämn smet.
  6. I en separat skål, blanda vetemjöl och bakpulver.
  7. Sikta ner mjölblandningen i smeten och rör till en jämn smet.
  8. Smöra och bröa en 1 1/2 liters sockerkaksform, grädda i nedre delen av ugnen i cirka 55 minuter. Testa med en sticka, den ska vara torr.
  9. Låt vila i 5 minuter och vänd sedan upp kakan på ett fat. Låt svalna.
  10. Glasyr

  11. Vispa ihop kvarg och florsocker.
  12. Ringla över kakan.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.