Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
2 h
Totalt
2 h 30 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarbröd
- Ugn200°C
Recension
1
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder-
125 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl vetemjöl
- 2 msk strösocker
- 1½ msk kallt vatten
Fyllning
- 4½ dl pumpapuré
- 400 g kondenserad mjölk
- 2 ägg
- 2 tsk kanel
- 1 tsk mald ingefära
- ¼ tsk salt
- ⅓ tsk riven muskotnöt
Dekoration
-
2 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 2 msk strösocker
Dela recept
Instruktioner
Pajdeg
- Skär smöret i tärningar. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg.
- Tryck ut degen i en smord pajform och nagga pajdegen med en gaffel.
- Ställ pajdegen i kylen ca 30 min eller i frysen ca 15 min. Detta för att degen inte ska glida ner från kanten när den förgräddas.
- Sätt ugnen på 200° i vanlig ugn eller 180° i varmluftsugn.
- Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.
Fyllning
- Blanda ingredienserna till en slät massa i en skål. Häll fyllningen i pajformen.
- Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 30 min, tills fyllningen stelnat. Låt svalna.
- Vispa grädden. Fördela grädden ovanpå den avsvalnade pajen eller servera den i en separat skål.
Till recepten
Dela recept