Fortsätt till innehållet

Pumpkin pie

Pumpkin pie, alltså pumpapaj, är en riktig amerikansk klassiker till Halloween som du inte får missa! Dekorera med vispad grädde!

Pumpkin pie

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 125 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 1½ msk kallt vatten

Fyllning

  • 4½ dl pumpapuré
  • 400 g kondenserad mjölk
  • ägg
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • ¼ tsk salt
  • ⅓ tsk riven muskotnöt

Dekoration


Instruktioner

Pajdeg

  1. Skär smöret i tärningar. Lägg smör, mjöl och socker i en matberedare. Mixa till en grynig massa. Tillsätt vatten och mixa till en smidig deg.
  2. Tryck ut degen i en smord pajform och nagga pajdegen med en gaffel.
  3. Ställ pajdegen i kylen ca 30 min eller i frysen ca 15 min. Detta för att degen inte ska glida ner från kanten när den förgräddas.
  4. Sätt ugnen på 200° i vanlig ugn eller 180° i varmluftsugn.
  5. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min.

Fyllning

  1. Blanda ingredienserna till en slät massa i en skål. Häll fyllningen i pajformen.
  2. Grädda längst ner i ugnen i 200 grader i ca 30 min, tills fyllningen stelnat. Låt svalna.
  3. Vispa grädden. Fördela grädden ovanpå den avsvalnade pajen eller servera den i en separat skål.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.