
Förberedelsetid
Aktiv
20 min
Totalt
20 min
Svårighetsgrad
-
Nybörjarkock
Recension
5
stjärnor av fem
2 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- ½ gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 200 g spaghetti
- 2 msk olivolja
- 1½ msk tomatpuré
- ½ tsk chiliflakes
- 200 g konserverade körsbärstomater i burk
-
½ dl
Valio Laktosfri matgräddeValio laktosfri matgrädde kan användas i varm matlagning såsom soppor, såser och ugnsrätter. Tål långvarig…
- ½ dl vatten
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 2½ dl parmesan, riven
- 0 kg basilika, färsk
Dela recept
Instruktioner
- Skala och finhacka lök och vitlök.
- Koka spagettin enligt anvisning på förpackningen men ca 2 minuter kortare än vad som står angivet.
- Stek lök och vitlök i olivolja i en stor stekpanna tills de blivit lite mjuka.
- Tillsätt tomatpuré och chiliflakes och stek lite till.
- Tillsätt tomaterna och vatten. Låt koka ihop några minuter. Häll i matgrädden och koka lite till. Krydda med salt och peppar.
- Ta upp spagettin och låt den koka klart i tomatsåsen. Tillsätt några skedar av pastavattnet i tomatsåsen.
- Toppa med osten och gärna färsk basilika.
Till recepten
Dela recept