Yoghurtbröd med havre och nötter

Yoghurtbröd med havre och nötter

Yoghurtbröd med havre och nötter

Yoghurtbröd med havre och nötter

Ett gott och nyttigt yoghurtbröd som du snabbt rör ihop. Passar perfekt till din favoritsoppa eller andra tillfällen när du vill äta ett riktigt gott bröd.

1 Portioner
1 h
55 ratings

Ingredienser1 Portioner

100 g
Morot
100 g
Valnötter
125 g
Havregryn
210 g
Siktat dinkelmjöl
2 tsk
Bikarbonat
1 tsk
Salt
2 st
Ägg
3 ½ dl

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Riv moroten och hacka valnötterna lite lätt.
  3. Mixa havregrynen i en matberedare till ett fint mjöl.
  4. Blanda dinkelmjöl, bikarbonat och salt i en bunke.
  5. Vispa upp äggen i en bunke. Blanda sedan alltsammans till en jämn smet.
  6. Lägg bakplåtspapper i en terrinform (avlång sockerkaksform).
  7. Häll ner smeten och ugnsbaka i ca 50 minuter eller tills brödet uppnår 98°C.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.