Ingredienser

40 portioner

Fyllning:

Garnering:

  • 1 msk malda kardemummakärnor
  • 3 msk strösocker
  • 1 dl kall sockerlag (lika delar vatten och socker) till efter gräddning

Beskrivning

Kanelbullar i all ära, men så här gör du för att få till perfekt smöriga kardemummabullar.

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 °C.
  2. Smält smöret, tillsätt mjölken och värm den till 37 °C.
  3. Smula ner jästen i en bunke och häll över det fingervarma degspadet.
  4. Tillsätt strösocker, salt och nästan allt vetemjöl, arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa under duk i 30 minuter.
  5. Blanda samman ingredienserna till fyllningen under tiden.
  6. Baka ut hela degen, cirka 1 cm tjock, på mjölat bakbord.
  7. Bred ut fyllningen över hela degen och gör ett treslag (vik in degen från sidorna, delat på tre lika delar).
  8. Skär degen i strimlor, cirka 2 cm breda. Tvinna strimlorna till bullar.
  9. Toppa med kardemumma och socker.
  10. Lägg på en plåt för att jäsa i 30 minuter under duk.
  11. Grädda i ugnen 8–10 minuter.
  12. Pensla på sockerlaget direkt när bullarna är klara i ugnen. 

Populära avdelningar