Ägghalvor

Ägghalvor

Ägghalvor

Ägghalvor, eller Deviled Eggs som man säger på engelska, är fyllda ägg med olika toppings. I deviled eggs är toppingen ofta något eldig, vilket är anledningen bakom namnet. I Sverige är den klassiska varianten med majonäs, räkor och dill. Här presenterar vi några olika förslag på hur du kan servera dina ägghalvor. Alla toppingförslag är för 6 ägg.

12 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

6 st
Ägg

Topping 1

200 g
Färskost
150 g
Kallrökt lax
Salladslök
Dill
Svartpeppar

Topping 2

5 msk
2 msk
Majonäs
½ krm
Vitpeppar
1 ½ krm
Salt
24 st
Räkor
2 msk
Rom
Dill

Topping 3

200 g
Färskost paprika chili
150 g
Skinka
Ruccola
Svartpeppar

Gör så här

  1. Koka äggen i 8 min, kyl i kallt vatten. Skala och halvera med en ren kniv.
  2. Välj fyllning och blanda de hackade ingredienserna. Spara några ingredienser till dekoration.
  3. Lägg ägghalvorna på ett serveringsfat, lägg upp fyllningen och dekorera.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.