Ägghalvor, eller Deviled Eggs som man säger på engelska, är fyllda ägg med olika toppings. I deviled eggs är toppingen ofta något eldig, vilket är anledningen bakom namnet. I Sverige är den klassiska varianten med majonäs, räkor och dill. Här presenterar vi några olika förslag på hur du kan servera dina ägghalvor. Alla toppingförslag är för 6 ägg.
6 st | Ägg |
Topping 1 | |
---|---|
200 g | Färskost |
150 g | Kallrökt lax |
Salladslök | |
Dill | |
Svartpeppar | |
Topping 2 | |
5 msk | |
2 msk | Majonäs |
½ krm | Vitpeppar |
1 ½ krm | Salt |
24 st | Räkor |
2 msk | Rom |
Dill | |
Topping 3 | |
200 g | Färskost paprika chili |
150 g | Skinka |
Ruccola | |
Svartpeppar |
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.