Fortsätt till innehållet

Ägghalvor

Ägghalvor, eller Deviled Eggs som man säger på engelska, är fyllda ägg med olika toppings. I originalreceptet är toppingen ofta något eldig, men här har vi valt mer klassiska ingredienser som majonnäs, räkor och dill. Välj din favorit!

Ägghalvor

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg

Topping 1

  • 200 g färskost
  • 150 g kallrökt lax, strimlad
  • 0 kg salladslök, hackad
  • 1 rkl dill, hackad
  • 0 kg salt och svartpeppar

Topping 2

  • 5 msk
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 2 msk majonnäs
  • 24  räkor, hackade
  • 2 msk rom
  • 1 rkl dill, hackad
  • 0 kg salt och vitpeppar

Topping 3

  • 200 g färskost paprika chili
  • 150 g skinka, strimlad
  • 2 rkl ruccola, hackad
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Koka äggen i 8 minuter. Kyl i kallt vatten. Skala och halvera dem.
  2. Välj en fyllning, en sats är lagom till 6 ägg. Blanda samman alla ingredienserna. Krydda.
  3. Lägg ägghalvorna på ett serveringsfat, lägg på fyllningen och dekorera med t ex rom, örter, lax, oliver, sallad, räkor och citron.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.